Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891855    








Honlapkeszites

 Fidesz: néha korpa is keveredik a búza közé

Szatmáry Kristóf (Fidesz) a nem régiben elfogadott iskolaszövetkezeti törvénymódosítás kapcsán beszélt az Országgyûlésben arról, hogy "néha korpa is keveredik a búza közé".


Ezt azzal kapcsolatban fogalmazta meg, hogy szerinte Czeglédy Csaba, az MSZP szombathelyi frakcióvezetõje, aki több diákszövetkezetben is közremûködik, tevékenységével lejáratja ezeket a szövetkezetek.     

Felidézte, hogy az egyik diákmunka-szervezéssel foglalkozó cég 100 millió forintnyi bért nem fizetett ki. Hozzátette: az iskolaszövetkezet bodajki címére egy tucat ilyen szövetkezet van bejegyezve, azok közül egy vezetõi ellen büntetõeljárás van folyamatban költségvetési csalás miatt. Mindkét cég a Humánoperátor Zrt. alvállalkozója volt, amelynek egyik tulajdonosa Czeglédy Csaba - mondta, megjegyezve: a férfit 2002-ben felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy iskolaszövetkezet vezetõjeként adócsalás miatt.     

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára válaszában az elmúlt években tett, a fiatalok foglalkoztatását segítõ kormányzati intézkedéseket sorolta fel. Elmondta, folyamatosan emelkedik a fiatal munkavállalók aránya, míg 2010-ben a foglalkoztatási rátájuk 20 százalékos volt, most 27 százalékos, a munkanélküliség aránya ebben a korosztályban hat éve 30 százalékos volt, most 14 százalékos.

MTI - Kanizsa



2016-06-07 04:54:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül